Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Ćufte od ribe»Mediteranske ćuftice sa tunjevinom

Mediteranske ćuftice sa tunjevinom

Mediteranske ćuftice sa tunjevinom
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
10
"Ukusne ćuftice sa tunjevinom, idealno meze za domaće vino!"

Potrebni sastojci

  • krompir - 600 g
  • tunjevina - 1 konzerva
  • biber
  • peršun - svež
  • sok od llmuna - 1 supena kašika
  • jaja - 1 komad
  • so - po ukusu
  • prezle - 100 g
  • ulje - za orženje
* merne jedinice

Način pripreme

Krompir oljuštite i isecite na komade. Prelijte vodom u šerpi sa malo soli, stavite na vatru da se kuvaju i posle ocedite.

Viljuškom izgnječite u posudi. Dodajte oceđenu tunjevinu iz sosa (zato što posle prska - pažljivo), sitno iseckan peršun, jaje, so i biber - sveže samleven.

Dobro promešajte da se sastojci pomešaju. Ako je smesa ređa, dodajte malo prezle.

Mokrim rukama oblikujte ćuftice. Uvaljajte u prezlu i pržite u ugrejanoj masti sa obe strane.

Izvadite na ubrus ili salvetu da se ocedi višak masti, zato što dosta upije.

Serviramo sa kriškama limuna, a odozgo prelivene sokom od limuna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: