Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Čorba od Sočiva»Supa od sočiva za Todorovu subotu

Supa od sočiva za Todorovu subotu

Maria SimovaMaria Simova
Autor
9922954k332
Supa od sočiva za Todorovu subotu
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 3
10/04/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Tradicija nalaže da se na Todorov dan jede sočivo, a mi ćemo vam pokazati kako da napravite najukusniju supu od sočiva"

Potrebni sastojci

  • sočivo - 250 g
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • krompir - 1 komad
  • beli luk - 1 glavica
  • celer - 2 cm, koren
  • brašno - 1 kašika, prepečeno
  • ulje - 2 - 3 kašike
  • so - po ukusu
  • aleva paprika - 1 kašika
  • začin - 1 kašika, od povrća
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite luk i šaragrepu, stavite u zagrejano ulje i promešajte.

Zapržite oko 2 minuta, dodajte vodu i unapred oprano sočivo.

Petnaest minuta nakon što provri dodajte celer isečen na kocke, beli luk, krompir i posolite.

Rastvorite brašno, alevu papriku i začin od povrća u malo vode i 15 minuta pre nego što skinete gotovo sočiuvo. dodajte u supu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: