Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Hladne Supe»Tarator»Svež tarator sa jabukom i kurkumom

Svež tarator sa jabukom i kurkumom

Elena StoichovskaElena Stoichovska
Pomoćnik kuvara
751330210
Svež tarator sa jabukom i kurkumom
Fotografije: Elena Stoichovska
1 / 3
11/04/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Ukupno
15 min.
Porcije
4
"Jedan malo drugačiji tarator - koji će vas zadiviti aromom i zapleniti jedinstvenim ukusom"

Potrebni sastojci

  • krastavac - 1 komad
  • jabuke - 1 mala
  • kiselo mleko - 1 1/2 čaše
  • beli luk - 5 - 6 čenova
  • orasi - 1/2 šolje, mleveni
  • mirođija - 1/2 vezice
  • kurkuma - 1/2 kašičice
  • so
  • maslinovo ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Jedna na prvi pogled nelogična kombinacija, ali nakon prvog zalogaja bićete ubeđeni da ova kobinacija privlači svojom eksplozijom ukusa. Nije bitno kakvu jabuku ćete koristiti - slatku ili kiselu - daće veoma interesantan ukus taratoru.

Pripremamo posudu, u kojoj ćemo praviti tarator. Krastavac se oljušti i narenda se u posudu. Jabuka se oljušti, očisti se od semenki i takođe se narenda u posudu.

Mirođija se iseče na sitno i dodaje se u smesu.

Beli luk i orahe sameljemo zajedno u secku. Dodajemo ih u posudu.

Sipam kiselo mleko, dodajem oko 400 ml vode (zavisi koliko gust tarator preferirate).

Začinjavamo solju, kurkumom i sa malo maslinovog ulja, dobro promešamo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: