Rolat od mlevenog mesa sa nadevom od povrća

11/04/2019
"Doktor je rekao konzumiramo povrće, zato smo odlučili da današnji ručak bude rolat od mlevenog mesa sa nadevom od povrća "
Priprema30 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno70 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano46
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • za rolat
  • mleveno meso - 1 kg
  • biber - 1 kašičica
  • čubar - 1 kašičica
  • jaja - 2 komada
  • ulje - 4 supene kašike
  • za nadev
  • pečene paprike - 7 - 8 komada
  • šargarepa - 1 komad
  • luk - 1 mala glavica
  • sterilizovane pečurke - 200 g
  • biber - po ukusu
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešajte mleveno meso sa začinima i jajima, pomešajte dobro, prilikom mešanja dodajte ulje, ostavite sa strane dok pripremate nadev.

U tiganj sa 1 supenom kašikom ulja na tihoj vatri propržite luk, šargarepu i pečurke dok ne omekšaju i dok povrće ne ostane samo na masti.

Na papir za pečenje, namazan uljem, rasporedite mleveno meso u kockasti oblik, u zavisnosti od pleha u kojem ćete peći rolat. U jedan kraj mlevenog mesa rasporedite pečene paprike, otvorene, isecite ih samo jednom (kao list).

Preko njih stavite hladan nadev, nakon toga prvo uvijte paprike preko nadeva, a posle uz pomoć papira za pečenje uvijte sve zajedno u čvrst rolat.

Stavite rolat u pleh i pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne dobiju zlatnu boju oko 40 minuta.

Isecite rolat na kriške i servirajte sa prilogom po želji i u zavisnosti od seozne.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar