Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Punjeni šaran»Šaran sa dinstanim pečurkama

Šaran sa dinstanim pečurkama

Stanislava ValkovaStanislava Valkova
Inovator
14850851
Šaran sa dinstanim pečurkama
Fotografije: Stanislava Valkova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"Da se čovek pita sa ovim receptom, da li da lovi ribu, ili da bere pečurke"

Potrebni sastojci

  • šaran - 1 komad, oko 1.5 kg
  • pečurke - 200 g, sveže ili zamrznute
  • kisela pavlaka - 2 supene kašike
  • majonez - 2 supene kašike
  • luk - 1 glavica
  • šećer - 1 veza
  • so
  • biber
  • voda - 1 šolja
* merne jedinice

Način pripreme

Ribu očistimo, posolimo i stavljamo u posudu.

U unutrašnjost šarana stavljamo polovinu očišćenih i isečenih pečuraka, polovinu luka, sitno isečenog i isečen celer.

Odozgo stavljamo preostali luk, pečurke i celer.

Pavlaku, majonez i vodu dobro promešamo, dodajem so, biber, sipamo preko ribe.

Pokrijemo aluminijumskom folijom i stavljamo u rernu (200 stepeni) 30 minuta.

Skidamo foliju i ostavljamo da se peče još 30 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Top recepti