Krem supa od krompira sa kukuruznim krutonima

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77463
14/04/2019
"Deci omiljena krem supica - servirajte sa hrskavim krutonima i gledajte kako nestaje iz posudica "
Priprema10 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno50 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano31
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • krompir - 500 g
  • šargarepa - 1 komad
  • maslac - 100 g
  • žumanca - 1 komad
  • kiselo mleko - 50 g
  • čubar - 1 prstohvat
  • Za krutone
  • kukuruzni hleb - 500 g
  • so
  • biber
  • aleva paprika
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Krompir se opere, oljušti i iseče se na kocke. Sa šaragarepom se nastavlja na isti način. Stavlja se da vri u kipućoj posoljenoj vodi, dok se ne skuva. Kada je gotova, vadi se iz vode, ali se voda ne baca.

U posudi u koju ste ih izvadili pasirajte ih. Nakon što je gotovo, vraćate nazad u vodu i ako vam se supa čini retka, ostavljate da se krčka, dok se ne zgusne. Dodajte i maslac.

Za to vreme umutite žumance zajedno sa kiselim mlekom, zagrebite od već gotove supe jednu kutlaču i dodajte je u preliv, promešajte i dodajte u supu.

Isecite hleb na sitne kocke, stavite u podmazanu posudu za pečenje, začinite začinima i ispecite u unapred zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne bude gotovo. Servirajte supu u odgovarajućem tanjiru i dodajte šaku krutona kada su gotovi.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar