Krem supa od krompira sa hlebnim krutonima

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
9k
96
599
11/04/2018
"Svaka krem supica zaslužuje ukusne krutončiće, čak i najobičnija krem supa od krompira "
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano206
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Očistite krompir, šargarepu i luk i skuvajte u posoljenoj vodi.

Pasirajte povrće štapnim mikserom ili u multipraktiku dok ne dobijete ujednačenu smesu, ostavite vodu, u kojoj se kuvalo povrće, sa strane.

Dodajte maslac, sveže mleko i oko 500 ml vode u kojoj se kuvalo povrće. Promešajte dobro u homogenu smesu i vratite na još 5-6 minuta.

Za krutone:

Isecite kriške hleba na kocke. Stavite papir za pečenje u posudu za pečenje i sipajte kocke hleba posute uljem.

Pecite oko 6-7 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok se blago ne zarumene.

Gotovu krem supu pospite peršunom i servirajte s krutonima.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar