Način pripreme
Krompir se opere, oljušti i iseče se na kocke. Sa šaragarepom se nastavlja na isti način. Stavlja se da vri u kipućoj posoljenoj vodi, dok se ne skuva. Kada je gotova, vadi se iz vode, ali se voda ne baca.
U posudi u koju ste ih izvadili pasirajte ih. Nakon što je gotovo, vraćate nazad u vodu i ako vam se supa čini retka, ostavljate da se krčka, dok se ne zgusne. Dodajte i maslac.
Za to vreme umutite žumance zajedno sa kiselim mlekom, zagrebite od već gotove supe jednu kutlaču i dodajte je u preliv, promešajte i dodajte u supu.
Isecite hleb na sitne kocke, stavite u podmazanu posudu za pečenje, začinite začinima i ispecite u unapred zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne bude gotovo. Servirajte supu u odgovarajućem tanjiru i dodajte šaku krutona kada su gotovi.