Krem supa od krompira i paprike sa krutonima

08/04/2019
"Savršena krem supa je ona, koja deluje kao balzam stomaku "
Priprema15 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno55 min.
Porcije7
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano38
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • krompir - 1 kg
  • šargarepa - 1 komad
  • paprika - 1 komad, crvena
  • luk - 2 glavice, star
  • mladi luk - pera, za ukras
  • peršun - suv
  • so
  • biber
  • za krutone
  • hleb - 6 - 7 krišaka
  • ulje - 20 ml
  • so
  • biber
  • aleva paprika
  • čubar
  • šarena so
  • bosiljak
  • origano - suv
* merne jedinice

Način pripreme

Krompir oljuštimo i sečemo na krupnije komade.

Povrće očistimo i krupnije sečemo. Propržimo u malo ulja u dubokoj šerpi dok ne omekšaju, nakon toga prelivamo sa malo vode i ostavljamo da još omekšaju.

Dodajemo krompir i dodajemo vodu, koliko da ih pokrije. Začinimo začinima i supu kuvamo dok povrće ne bude gotovo.

Za to vreme hleb sečemo na kockice i stavljamo u pleh, namazan uljem. Sipamo još malo ulja, stavljamo začine i sve dobro promešamo.

Krutone pečemo na 200 stepeni 7-8 minuta, mešamo s vremena na vreme.

Kad supa bude gotova, ostavljamo da se ohladi i pasiramo. Na tanjir stavljamo supu, stavljamo nekoliko krutona i posipamo sitno iseckanim mladim lukom.

Prijatno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar