Klafuti sa šumskim voćem

15/04/2019
Tanja Radmanovac
odTanja RadmanovacDžedaj238524
"Ne možete ostati ravnodušni na ovu nežnu aromu klafuta sa šumskim voćem "
Priprema20 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno65 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano101
  • Pregledi tokom meseca8
  • Pregledi tokom desmice4
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • brašno - 1.5 - 2 šolje
  • šumsko voće - 800 g (sveže ili zamrznuto)
  • slatka pavlaka - 200 g
  • šećer - 100 g
  • jaja - 4 komada
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • esencija badema - 1 kašičica
  • esencija vanile - 1 kašičica (ili samo 2 kašičice vanile)
  • maslac - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Šumsko voće dobro operite i osušite ga. Ako koristite zamrznuto, onda ga ostavite da se odmrzne, a zatim stavite u cediljku i u duboku posudu 2-3 sata, da se dobro ocede.

Umutite jaja dok ne dobijete kremastu konzistenciju. Dodajte šećer, slatku pavlaku i esencije. Sve dobro promešajte.

Dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo i mešajte dok ne dobijete homogenu smesu.

Kalupe premažite maslacem (ako su silikonski, onda se ne mažu).

Rasporedite testo u kalupe, a preko isipajte šmsko voće.

Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni, 40-45 minuta ili dok ne porumene.

Klafute servirajte sa šlagom ili sladoledom od vanile. slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar