Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i Testa»Punjene Pogače»Narasla pogača sa nadevom i slaninom

Narasla pogača sa nadevom i slaninom

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2384k254
Narasla pogača sa nadevom i slaninom
Fotografije: Vanya Georgieva
2 / 3
15/04/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
85 min.
Porcije
6
"Topla pogača sa hrskavom slaninom - da li liči na vaš ostvaren san"

Potrebni sastojci

  • jaja - 2 komada
  • sveži kvasac - 350 ml
  • suvi kvasac - 7 g
  • ulje - 3 supene kašike
  • šećer - 1 supena kašika
  • so - 1 kašičica
  • brašno - 900 g
  • slanina - 150 g, slana, engleska
  • topljeni sir - 150 g
* merne jedinice

Način pripreme

Aktivirajte kvasac sa malo mlakog mleka, šećera i brašna.

Prosejte brašno i napravite udubljenje. Umutite jaja, odvojite od žumanca za premazivanje.

Zamesite glatko testo, odstavite ga da nadođe, nakon toga podelite na 5 delova i malo za male lopte.

Isecite topljeni sir i u svaki deo testa stavite po sredini i oblikujte loptu. Namažite pleh mašću ili uljem i poređajte lopte, na svaku stavite od slanine.

Ostavite da nadođe, nakon toga namažite žumancem i malo mleka, pecite u ugrejanoj rerni na 180 stepeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: