Želirana torta od dinje

Sevda AndreevaSevda Andreeva
Džedaj
451130958146
Želirana torta od dinje
Fotografije: Sevda Andreeva
1 / 2
15/04/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
8
"Nećete poverovati koliko je lako da se pripremi ova torta, a za svež ukus garantujemo"

Potrebni sastojci

  • maslac - 125 g
  • brašno - 1 šolja
  • šećer - 3/4 špčje
  • jaja - 1 komad
  • vanila - 1 komad
  • prašak za pecivo - 1 komad
  • dinja - 1/2 komada
  • sok - 650 ml po izboru ili voda
  • želatin - 3 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Promešamo omekšali maslac sa brašnom, dok se ne pretvori u mrvice, dodajemo šećer, vanilu, prašak za pecivo i jaje i zamesimo masno testo, koje razvijamo u kalupu za tortu sa prstenom, oblikujemo ivicu i izbušimo testo i ivicu pažljivo viljuškom.

Pečemo koru u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni 10-15 minuta, vadimo i ohladimo. Očistimo i isečemo dinju na kriške, ređamo preko ohlađene kore.

U posudu sipamo želatin i dolivamo oko šolju vode, ostavljamo da nabubri i zagrevamo na pari ili u mikrotalasnoj, pazeći da ne provri.

Dodajemo blago ohlađeni želatin u sok (želatin ima potrebu za dodatnim ukusom, možete da koristite zaslađenu vodu, sok od kompota ili razređen sirup). Ostavljamo želatin u frižideru 15-20 minuta da dobije blagu gustinu i raspoređujemo ga preko dinje.

Ostavljamo tortu da se želira u frižideru bar 4 sata.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: