Način pripreme
Promešamo omekšali maslac sa brašnom, dok se ne pretvori u mrvice, dodajemo šećer, vanilu, prašak za pecivo i jaje i zamesimo masno testo, koje razvijamo u kalupu za tortu sa prstenom, oblikujemo ivicu i izbušimo testo i ivicu pažljivo viljuškom.
Pečemo koru u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni 10-15 minuta, vadimo i ohladimo. Očistimo i isečemo dinju na kriške, ređamo preko ohlađene kore.
U posudu sipamo želatin i dolivamo oko šolju vode, ostavljamo da nabubri i zagrevamo na pari ili u mikrotalasnoj, pazeći da ne provri.
Dodajemo blago ohlađeni želatin u sok (želatin ima potrebu za dodatnim ukusom, možete da koristite zaslađenu vodu, sok od kompota ili razređen sirup). Ostavljamo želatin u frižideru 15-20 minuta da dobije blagu gustinu i raspoređujemo ga preko dinje.
Ostavljamo tortu da se želira u frižideru bar 4 sata.