Domaća želirana torta

Kulinarna mrejaKulinarna mreja
Džedaj
638812k160
Domaća želirana torta
Fotografije: Kulinarna mreja
1 / 2
03/11/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
4
"Život je lep, ali ga možete učiniti još lepšim ovom domaćom želiranom tortom"

Potrebni sastojci

  • jaja - 10 komada
  • brašno - 10 kašika
  • šećer - 10 kašika
  • maslac - 2 pakovanja, mala
  • želatin - 4 pakovanja
  • slatko - 1 tegla po vašem izboru
  • voće - kivi, grožđe, mandarine, banane, po vašem izboru
  • ZA SIRUP
  • šećer - 2 šolje
  • voda - 2 šolje
  • vanilija - 1 pakovanje
* merne jedinice

Način pripreme

Odvojite belanca i umutite ih u gusti čvrt sneg. Postepeno dodajte šećer u njih, pa zatim žumanca i brašno.

Smesu podelite na 3 dela i od svakog dela ispecite koru u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni.

Ostavite kore da se ohlade, a u međuvremenu pripremite krem za tortu. Šećer rastvorite u vodi i prokuvajte ga. Kuvajte dok se lagano ne zgusne, a zatim sklonite sa vatre i podelite na dva dela. U jednoj polovini šećernog sirupa dodajte maslac i mutite dok ne dobijete bogat krem, u koji možete dodati slatko po vašem izboru.

Preostali sirup promešajte sa želatinom, koji ste prethodno potopili u vodu i istopili na pari.

Pristupite sklapanju torte. Svaku koru premažite kremom, ali ostavite malo krema za mazanje torte sa strane. Odozgo poređajte voće, koje u etapama prelijte sa ohlađenim sirupom i želatinom.

Tortu sa želeom stavite na nekoliko sati u frižider, da se stegne.

Izvadite je iz kalupa i stranice torte premažite preostalim kremom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: