Način pripreme
Odvojite belanca i umutite ih u gusti čvrt sneg. Postepeno dodajte šećer u njih, pa zatim žumanca i brašno.
Smesu podelite na 3 dela i od svakog dela ispecite koru u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni.
Ostavite kore da se ohlade, a u međuvremenu pripremite krem za tortu. Šećer rastvorite u vodi i prokuvajte ga. Kuvajte dok se lagano ne zgusne, a zatim sklonite sa vatre i podelite na dva dela. U jednoj polovini šećernog sirupa dodajte maslac i mutite dok ne dobijete bogat krem, u koji možete dodati slatko po vašem izboru.
Preostali sirup promešajte sa želatinom, koji ste prethodno potopili u vodu i istopili na pari.
Pristupite sklapanju torte. Svaku koru premažite kremom, ali ostavite malo krema za mazanje torte sa strane. Odozgo poređajte voće, koje u etapama prelijte sa ohlađenim sirupom i želatinom.
Tortu sa želeom stavite na nekoliko sati u frižider, da se stegne.
Izvadite je iz kalupa i stranice torte premažite preostalim kremom.