Bonapeti.rs»Recepti»Sosovi»Kavijar»Pašteta od pečenog povrća

Pašteta od pečenog povrća

Rumyana milchevaRumyana milcheva
Šegrt
5217151
Pašteta od pečenog povrća1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
5
"I na kriški je ukusno, a dobro je i kao sos. A da li ste je probali kao umak?"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 2 komada
  • patldižan - 1 komad
  • crvena paprika - 2 komada
  • paradajz - 2 komada
  • luk - 1 komad
  • šargarepa - 1 komad
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • maslinovo ulje - 2 kšike
  • so - po ukusu
  • biber - 1 prstohvat
  • peršun - 1/2 vezice
  • hleb - nekoliko kriški
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo svo povrće, stavljamo u posudu za pečenje i gurnemo u rernu na 180 stepeni da se peče, a šargarepu stavljamo da se dobro skuva na ringli. Kada počne da tamni odozgo sklanjamo.

Stavljamo u najlon kesu sa malo soli i ostavljamo oko 20 minuta da se napari da bi se lakše ljuštilo.

Nakon toga oljuštimo pažljivo i isečemo na parčiće, nebitno da li su mali ili veliki - ionako će se pasirati.

Luk sečemo na veoma sitno i stavljamo ga sa malo ulja na ringlu da se zaprži oko 3-4 minuta.

Sipamo sve u blender, dodajući i biber, alevu papriku, so i peršun.

Pasiramo sve veoma dobro.

Nakon što smo gotovi, namažemo na krišku hleba i jedemo.

Ako želimo, možemo da sipamo u teglu i da čuvamo u frižideru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: