Način pripreme
operite i posušite sve povrće. Bundevu isecite na dva dela po sredini. Očistite od semenki.
Šargarepu, krompir i đumbir ogulite ljuštilicom za povrće. Naseckajte šargarepu i krompir na približno jednake kockice, a đumbir izrendajte.
Napunite isečenu bundevu komadima šargarepe i krompira, čeri paradajzom, belim lukom, đumbirom, glavicom luka - celom neoljuštenom. Poređajte zelene začine. Posolite i zalijte maslinovim uljem. Stavite u zagrejanu rernu da se povrće ispeče.
Za to vreme pripremite bujon. U litar i po vode stavite korenje peršuna, očišćeni luk, šargarepu i papriku. Blago posolite i ostavite bujon od povrća da se kuva otprilike 30 minuta.
Kada se povrće ispeče, ohladite.
Počistite čeri paradajz i beli luk od ljuspica, ogulite luk. U blenderu pasirajte ispečeno povrće dodavajući u njih vrući bujon. Dodajte toliko bujona dok vam se ne dopadne punoća i gustina. Na kraju dodajte kravlji maslac i izmešajte. Začinite biberom.
Krem supu od bundeve poslužite vruću. Po želji poslužite mrvice hleba ili prepečeni hleb sa semenkama.
Ukusno!
Pogledajte koji je sastav bundeve i zašto treba da je jedemo. Takođe, saznajte i kako da lako ogulite bundevu.