Svinjska crevca sa pečurkama u tiganju

Tanja RadmanovacTanja RadmanovacНовак56
17/04/2019
"Ne postoji muškarac koji će odoleti ovom ukusnom predjelu, posebno ako uz njega poslužite i čašu crnog vina. Živeli "
Priprema15 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno35 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano50
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjska crevca - 500 g
  • šampinjoni - 500 g
  • luk - 1 glavica
  • ulje
  • bujon - kocka, od mesa
  • so
  • biber
  • univerzalni začin - za meso
  • kačkavalj - 50 g
* merne jedinice

Način pripreme

Crevca pažljivo očistite i skuvajte u posoljenoj vodi, da omekšaju, a zatim ih iscedite i iseckajte na kolutiće.

Pečurke očistite, operite i kuvajte u bujonu od mesa ili posoljenoj vodi, ocedite i isecite na listiće. Zagrejte ulje u tiganju i dinstajte sitno iseckan luk.

Dodajte crevca, pečurke i začine i dinstajte malo. Kada sklonite sa vatre, narendajte kačkavalj i servirajte kao toplo predjelo.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar