Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Iznutrice»Crevca»Svinjska crevca sa pečurkama u tiganju

Svinjska crevca sa pečurkama u tiganju

Svinjska crevca sa pečurkama u tiganju
Fotografije: Simeon Hristov Kanev
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
3
"Ne postoji muškarac koji će odoleti ovom ukusnom predjelu, posebno ako uz njega poslužite i čašu crnog vina. Živeli"

Potrebni sastojci

  • svinjska crevca - 500 g
  • šampinjoni - 500 g
  • luk - 1 glavica
  • ulje
  • bujon - kocka, od mesa
  • so
  • biber
  • univerzalni začin - za meso
  • kačkavalj - 50 g
* merne jedinice

Način pripreme

Crevca pažljivo očistite i skuvajte u posoljenoj vodi, da omekšaju, a zatim ih iscedite i iseckajte na kolutiće.

Pečurke očistite, operite i kuvajte u bujonu od mesa ili posoljenoj vodi, ocedite i isecite na listiće. Zagrejte ulje u tiganju i dinstajte sitno iseckan luk.

Dodajte crevca, pečurke i začine i dinstajte malo. Kada sklonite sa vatre, narendajte kačkavalj i servirajte kao toplo predjelo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: