Način pripreme
Stekovi od lososa se mariniraju u malo soka od limuna (4 kašike), maslinovom ulju (4 kašike) i ruzmarinu (4 struka) 15 minuta.
Peku se na tiganju 7-8 minuta sa svake strane. Kada su kotleti gotovi, premestite ih u tanjir, stavljate na toplo.
U isti tiganj ubacujete grudvu maslaca i dodajete pečurke, isečene na kriške, da se dinstaju u zagrejanom maslacu (2 kašike) pod poklopcem, dok ne omekšaju.
Sole se, začinjavaju se biberom. Posipaju se brašnom (1 kašike) i promešaju se.
Sipa se vino (1 šolja), ostavlja se na ringli 5 minuta ili dok se sos ne zgusne.
Losos na tiganju se servira topao sa hladnim belim vinom!
Dekorisala sam mog lososa sa pečurkama na tiganju sa sezonskim ukusnim borovnicama i rukolom.
Prijatno!