Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Mleveno meso»Ražnjići»Ražnjići od ćufti sa tikvicama i paradajzom

Ražnjići od ćufti sa tikvicama i paradajzom

Ražnjići od ćufti sa tikvicama i paradajzom
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Porcije
3
"Već hoćemo da spremamo ćufte samo tako - na ražnjiću i u društvu sočnog povrća"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 350 g
  • soja sos - 3 kašike
  • tikvice - 1 mala
  • paradajz - 2 komada
  • kumin
  • čubar
  • peršun
  • biber
  • ulje - 1 kašika
  • hleb - 1 komad, tost
  • majčina dušica
* merne jedinice

Način pripreme

Mleveno meso omesite zajedno sa potopljenim i oceđenim hlebom i začinima. Od smese napravite jednake ćufte - po 2 komada na ražnjiću.

Tikvice isecite na debele kolutove, posipajte soja sosom i začinima.

Paradaz operite i isecite na debele krugove.

Na ražnjiće, koje ste prethodno namokrili, prvo nanižite tikvicu, zatim paradajz, ćuftu, koju ste napravili od mlevenog mesa, pa ponovite sve, tako da na kraju bude paradajz.

Poređajte 3 ražnjića u blago nauljanu tavu. Pecite u zagrejanoj rerni na 180-200 stepeni oko 40 minuta.

Brzo, ukusno i neodoljivo! Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: