Način pripreme
U posudi umutite jaja, dodajte so i šećer. Mešajte energično. Dodajte sveže mleko. Dodajte prosejano brašno. Mešajte dok ne dobijete homogenu smesu.
Sipajte preostalo mleko (oko 300 ml), promešajte.
Testo treba da bude gušće nego testo za palačinke, ali diviljno tečno da se lako razliva. Sipajte biljni maslac.
Promešajte testo i ostavite da stoji oko 15-20 minuta.
Ugrejte tiganj za palačinke (preporučuje se da bude od livenog gvožđa) i namažite ga tankim slojem biljnog ulja.
U centar tiganja uz pomoć kutlače razlijte testo (količina zavisi od prečnika posude) i brzo rasporedite po celog površini u tankom sloju, lagano vrtite tiganj.
Kad ivice testa pogčnu da se pelu i dobiju braonkastu boju, uz pomoć široke spatule pažljivo okrenite blinu.
Gotove bline prebacite na tanjir, ugkasite topingom od jagoda, šumskim voćem i maskarponeom, prethodno pomešanim sa šećerom u prahu.