Način pripreme
Umutite maskarpone uz pomoć miksera. Dodajte šećer u prahu i kiselu pavlaku. Mutite dok se ne dobije mekan krem. Rastvorite želatin prema uputstvu na pakovanju. Dodajte ga u krem i promešajte.
Skuvajte šećerni sirup od šećera i 200 ml vode.
Isecite kore po sredini na dva dela. Prelijte ih lagano sirupom.
Stavite jednu koru u odgovarajuću posudu, odozgo poređajte voće. Stavite drugu koru preko voća i pritisnite.
Sipajte krem, dodajte voće i oblikujte terin. Odozgo ponovo stavite koru, preko nje voće i završite četvrim delom kore.
Terin namažite kremom. Poređajte voće odozgo. Prelijte ih rastvorenim želatinom i pospite topingom od šumskog voća.
Izrendajte čokoladu na krupno rende i ukrasite terin sa svih strana.
Ostavite da se ohladi 5-6 sati i da se stegne.