Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Tiganjice»Tiganjice od spelte sa jabukom i muslijem (bez jaja)

Tiganjice od spelte sa jabukom i muslijem (bez jaja)

Velichka ShtarbanovaVelichka Shtarbanova
Šef kuhinje
255571k
Tiganjice od spelte sa jabukom i muslijem (bez jaja)
Fotografije: Velichka Shtarbanova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
1
"Zdrave tiganjice od spelte, koje ne pravekompromis sa ukusom"

Potrebni sastojci

  • jabuke - 1 mala (slatka)
  • musli - 1 velika supena kašika
  • kiselo mleko - 4 supene kašike, gusto
  • soda za hleb - na vrh noža
  • brašno od spelte - koliko da se dobije smesa malo gušća od smese za palačinke
  • maslac - 1 - 2 supene kašike
  • pekmez - za prelivanje (od rogača ili meda)
  • cimet - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Musli potopimo u malo tople vode, koliko da nabubri. Kad se ohladi stavljamo ga u duboku posudu, dodajemo kiselo mleko sa sodom za hleb, jabuku, oljuštenu i isečenu na kockice.

Promešamo viljuškom i postepeno dodajemo brašno od spelte. Dobijamo gustu smesu.

U tiganju sa dnom koje se ne lepi rastopimo masalc, kašikom uzimamo od smese i oblikujemo tri-četiri male tiganjuce.

Pržimo na tihoj vatri, ni u kom sličaju jakoj, zato što izgori spolja, a unutra ostanu žive!

Pošto nema spajajuće komponente (jaja) u smesi, nemojte žuriti da je okrente - treba im slabija temperatura i malo vremena da se stegnu, u protivnom će se iskidati. Okrenite drvenom spatulom pažljivo.

Tiganjice od spelte se konzumiraju tople, ukrašene krišakam jabuke i prelivene sa malo pekmeza od rogača. Ako volite cimet, pospite odozgo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: