Bonapeti.rs»Recepti»Prilozi»Pire»Lagani pire sa prazilukom i sitnim sirom

Lagani pire sa prazilukom i sitnim sirom

Asya ZaevskaAsya Zaevska
Kuvar
1312966824
Lagani pire sa prazilukom i sitnim sirom
Fotografije: Asya Zaevska
1 / 2
19/04/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
4
"Ukusan pire koji je pogodan čak za ljude sa osetljivim stomacima"

Potrebni sastojci

  • krompir - 3 komada (srednje veliki)
  • praziluk - 1 struk
  • šargarepa - 1 komad
  • jaje - 1 komad
  • sitan sir - 2 kašike
  • kiselo mleko - 2 kašike
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštimo i očistimo povrće nakon čega ga isečemo na krupno. Skuvamo ga dobro u posoljenoj vodi.

Kada dovoljno omekša, ocedimo ga. Prebacujemo u odgovarajuću posudu (dok je još vruće).

Dodajemo jaje i počinjemo da gnječimo presom.

Nakon toga dodajemo sitan sir, kiselo mleko i prstohvat soli.

Pasiramo dok ne dobijemo homogenu smesu.

Pire je lagan i pogodan za ljude sa osetljivim stomakom, ali može da bude odličan garnirung različitim vrstama mesa.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: