Uvijena pita od lisnatog testa sa prazilukom i sitnim sirom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj73913
22/05/2018
"Uvek smo spremni da pojedemo još jedno parče pite, posebno ako je reč o sočnoj uvijenoj piti sa prazilukom i sitnim sirom "
Priprema30 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno50 min.
Porcije7
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano932
  • Pregledi tokom meseca37
  • Pregledi tokom sedmice21
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Operite i očistite spanać. Isecite ga na sitno.

Isto uradite i sa prazilukom i zapržite ga u tiganju sa malo masnoće.

Dodajte spanać i izdinstajte. Isključite i sačekajte da se ohladi.

Dodajte sitan sir i dobro promešajte.

Razvijte lisnato testo na tanko. Isecite na tri pravougaonika. Namažite svaki list sa malo maslaca. Stavite nadev i uvijte u rolat.

Poređajte pitu u krug u tepsiju, postavljenu papirom za pečenje. Namažite žumancem, kašikom ulja i kašikom svežeg mleka.

Pecite na 220 stepeni dok ne dobije prijatnu zlatastu preplanulost.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar