Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Francuski baguette»Bageti sa nadevom od maslaca i belog luka

Bageti sa nadevom od maslaca i belog luka

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2584k
Bageti sa nadevom od maslaca i belog luka
Fotografije: Vanya Georgieva
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
35 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
8
"Možete dodati bagetima i još nešto, a možete jesti samo njih - u oba slučaja zadovoljstvo je garantovano"

Potrebni sastojci

  • brašno - 500 - 600 g
  • šećer - 1 kašičica
  • s o - 2 prstohvata
  • kvasac - 15 g
  • sveže mleko - 300 ml
  • maslac - 125 g
  • beli luk - 1 kašičica, u prahu
  • bosiljak - 1 prstohvat, suv
  • majčina dušica - prstohvat
  • jaja - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Aktivirajte kvasac u malo toplog mleka, sa šećerom i malo brašna.

Prosejte brašno i ostale namirnice i sa polovinom maslaca umesite meko testo.

Ostavite na toplom mestu da naraste. Nakon toga, testo podelite na 8-10 delova (u zavisnosti od toga koliki baget želite). Svaki deo napravite u oblik dugačkog bageta.

Nožem napravite proreze i u njih ubacite rastopljeni maslac, suvi beli luk i začine.

Možete smesu sa začinima i ušpricati u beget.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: