Poširane breskve sa čokoladom

21/04/2019
"Prefinjen desert za posebne trenutke i još posebnije ljude "
Priprema20 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno30 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano41
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • breskve - 5 komada
  • veli vino - 500 ml
  • prirodna čokolada - 100 g, 72 % kakaa
  • keks - 1 paket, običan
  • maslac - 150 g
  • limun - 1 komad
  • vanila
  • cimet - 1 štapić
  • cimet - u prahu
  • karadamon
  • šećer
* merne jedinice

Način pripreme

Ugrejte u tiganju belo vino, dodajte štapić cimeta, nekoliko zrna kardamona, vanilu, šećer i koru od limuna. Promešajte dok se šećer potpuno ne rastvori. Skinite smesu sa vatre i ostavite da se ohladi nekoliko minuta.

Odvojite breskve od koštica. Stavite očišćeno voće u hladnu smesu sa vinom da se poširaju nekoliko minuta. Nakon toga ih izvadite i oljuštite.

Izlomite čokoladu na komade i rastopite na pari zajedno sa kockicom maslaca.

Izmrvite keks na krupnije mrvice u posudi. Rastopite maslac. Pomešajte mrvljeni keks i rastopljeni maslac, dodajte prstohvat cimeta u prahu i promešajte.

Servirajte poširane breskve tako što ih prelijete rastopljenom čokoladom i pospete odozgo mrvicama keksa sa maslacem. Na kraju prelijte sirupom iz poširanja.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar