Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Jagnjetina»Ražnjići»Gril kebap od šilježeta

Gril kebap od šilježeta

Mina DimitrovaMina Dimitrova
Šef kuhinje
4021222k130
Gril kebap od šilježeta
Fotografije: Mina Dimitrova
1 / 4
21/04/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Uzimajte viljuške i dolazite - ako zakasnite, teško da ćete uspeti da probate ovaj sočan kebap od šilježeta"

Potrebni sastojci

  • plećka od šilježeta - 700 g
  • pečurke - 400 g
  • paprike - 2 komada, zelene
  • luk - 1 glavica
  • paradajz - 2 komada
  • marinada
  • sok od limuna - sok od jednog limuna
  • crveno vino - ½ šolje
  • beli luk - 2 čena
  • nana - 10 listova
  • ulje - 2 supene kašike
  • ruzmarin - 2 prstohvata
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Meso sečemo na tanke kockice i ostavljamo da odstoji u marinadi minimum 30 minuta, najbolje jednu noć.

Zajedno sa mesom mariniramo i paprike, samo im odvojimo koren. Tako će omekšati i lakše ćemo ih nanizati bez da ih slomimo.

Ostalo povrće sečemo na komade veličine mesa. Nanižemo ražnjiće, smenjujemo meso i povrće.

Pečemo na roštilju /na gril tiganju ili rerni/.Ako pečemo u rerni, poređamo ražnjiće na rešetku, koja je na plehu, a u plehu ima vode. Temepratura je 200-220 stepeni.

Pečemo 10 minuta sa svake strane, ne više zato što će biti suvi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: