Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Jagnjetina»Čorba sa mesom od šilježeta

Čorba sa mesom od šilježeta

Fat BertaFat Berta
Džedaj
65017250
Čorba sa mesom od šilježeta1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
105 min.
Porcije
7
"Može da nema mnogo sastojaka, ali ukus je jedinstven - zato kuvajte i ni o čemu ne mislite"

Potrebni sastojci

  • meso od šilježeta - 600 g
  • luk - 2 glavice
  • paprika - 1 komad, zelena
  • kiselo mleko - 2 kašike
  • rezanca - 100 g
  • jaja - 1 komad
  • biber
  • aleva paprika
  • peršun
  • maslinovo ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Meso od šilježeta se skuva u posoljenoj vodi (1, 5-2 litra) sa malo maslinovog ulja. U početku se formira pena, koja treba da se skloni. Nakon toga meso se ocedi od bujona, ali se on ne baca. Meso se seče na kocke i ostavlja se sa strane.

U drugoj šerpi se zaprže luk i paprike. Dodaje se pileći bujon i usitnjeno meso. Stavljaju se i rezanca.

Čorba se zaprži jajetom i kiselim mlekom, posipa se peršunom, biberom i alevom paprikom, nakon čega se skalnja s vatre. Pri konzumaciji može da se začini sokom od limuna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: