Hleb od povrća u mini pekari bez belog brašna

21/04/2019
"Neverovatno - čak i hleb od povrća postaje savršen u mini pekari, pogledajte kako "
Priprema15 min.
Kuvanje230 min.
Ukupno245 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano71
  • Pregledi tokom meseca10
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U kaseroli sa malo vode skuvamo šargarepu, grašak i praziluk. Nakon što se skuvalo povre meni je ostalo oko 50 ml bujona od povrća.

U blender stavljamo povrće, zajedno sa bujonom i meljemo.

Dodajemo peršun, jaje, kefir, suvi kvasac, so, kiselo mleko, tahini od susama, kokosovo brašno, laneno seme i ponovo menjemo.

Dobijamo retku smesu u koju dodajemo ovsene mekinje i fine ovsene pahulice. Promešamo kašikom. Ako nam se čini da je smesa previše retka, dodajemo još malo ovsenih pahuljice ili mekinja.

Žice mini pekare namažemo mašću (maslinovim uljem) i sipamo smesu u unutrašnjost mašine.

Izaberemo program integralni hleb, prepečena boja (tamna kora).

Nakon što se ispeče, dobijamo ukusan hleb sa vlažnom teksturom. Uvijemo ga u streč foliju i čuvamo u kutiji sa poklopcem (isečemo na kriške da bi nam bilo lakše) u frižideru!

Recept odgovara za ishranu koja ukljućuje manje ugljenih hidrata i sa visokim pronentom masti.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar