Način pripreme
U kaseroli sa malo vode skuvamo šargarepu, grašak i praziluk. Nakon što se skuvalo povre meni je ostalo oko 50 ml bujona od povrća.
U blender stavljamo povrće, zajedno sa bujonom i meljemo.
Dodajemo peršun, jaje, kefir, suvi kvasac, so, kiselo mleko, tahini od susama, kokosovo brašno, laneno seme i ponovo menjemo.
Dobijamo retku smesu u koju dodajemo ovsene mekinje i fine ovsene pahulice. Promešamo kašikom. Ako nam se čini da je smesa previše retka, dodajemo još malo ovsenih pahuljice ili mekinja.
Žice mini pekare namažemo mašću (maslinovim uljem) i sipamo smesu u unutrašnjost mašine.
Izaberemo program integralni hleb, prepečena boja (tamna kora).
Nakon što se ispeče, dobijamo ukusan hleb sa vlažnom teksturom. Uvijemo ga u streč foliju i čuvamo u kutiji sa poklopcem (isečemo na kriške da bi nam bilo lakše) u frižideru!
Recept odgovara za ishranu koja ukljućuje manje ugljenih hidrata i sa visokim pronentom masti.