Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Hleb iz mini pekare»Hleb od povrća u mini pekari bez belog brašna

Hleb od povrća u mini pekari bez belog brašna

Velichka ShtarbanovaVelichka Shtarbanova
Šef kuhinje
258571k
Hleb od povrća u mini pekari bez belog brašna
Fotografije: Velichka Shtarbanova
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
230 min.
Ukupno
245 min.
Porcije
10
"Neverovatno - čak i hleb od povrća postaje savršen u mini pekari, pogledajte kako"

Potrebni sastojci

  • grašak - 200 g, zamrznut
  • šargarepa - 1 komad
  • praziluk - 10 cm, od struka
  • peršun - 1/2 veze
  • jaja - 1 komad
  • kefir - 50 ml, kiseo
  • suvi kvasac - 1 kašičica
  • so - 1 kašičica
  • kiselo mleko - 150 g
  • ovsene mekinje - 2 supene kašike
  • ovsene pahuljice - 4 supene kašike, fine
  • tahini od susama - 3 supene kašike
  • kokosovo brašno - 2 supene kašike
  • laneno seme - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

U kaseroli sa malo vode skuvamo šargarepu, grašak i praziluk. Nakon što se skuvalo povre meni je ostalo oko 50 ml bujona od povrća.

U blender stavljamo povrće, zajedno sa bujonom i meljemo.

Dodajemo peršun, jaje, kefir, suvi kvasac, so, kiselo mleko, tahini od susama, kokosovo brašno, laneno seme i ponovo menjemo.

Dobijamo retku smesu u koju dodajemo ovsene mekinje i fine ovsene pahulice. Promešamo kašikom. Ako nam se čini da je smesa previše retka, dodajemo još malo ovsenih pahuljice ili mekinja.

Žice mini pekare namažemo mašću (maslinovim uljem) i sipamo smesu u unutrašnjost mašine.

Izaberemo program integralni hleb, prepečena boja (tamna kora).

Nakon što se ispeče, dobijamo ukusan hleb sa vlažnom teksturom. Uvijemo ga u streč foliju i čuvamo u kutiji sa poklopcem (isečemo na kriške da bi nam bilo lakše) u frižideru!

Recept odgovara za ishranu koja ukljućuje manje ugljenih hidrata i sa visokim pronentom masti.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: