Način pripreme
Očistimo pečurke pomoću četke i odsečemo im drške. Stavljamo ih u posudeu blendera. Dodajemo krupno isečenu slaninu i čabatu, izlomljenu na male parčiće. Začinjavamo solju i biberom, dodajemo i maslac koji je na sobnoj temperaturi. Sameljemo dobro.
Stavljamo smesu u posudu. Stavljamo po kašičicu u svaku pečurku. Odozgo razbijamo po jedno prepeličije jaje, slede kriške ćoriza i mocarele kao poklopac. Stavljamo primamljivo predjelo u prethodno zagrejanu rernu i pečemo dok ne bude gotovo.
Aranžiramo sa salatom, serviamo kao predjelo ili kao garnirung.
Konzumiramo kako toplo, tako i hladno - ukus je božanstven.
Savet: Ako vam ostane deo nadeva, možete da skuvate na kratko 2-3 krompira. Isečen na pola i njime napunjen, biće idealna kombinacija da iskoristite satojke i da iznenadite sa raznolikošću ukusa.