Granate od mesa i pirinča

Tanja RadmanovacTanja RadmanovacНовак56
22/04/2019
"Čak i zakleti pacifisti neće propustiti priliku da probaju naše granate od mesa i pirinča "
Priprema50 min.
Kuvanje90 min.
Ukupno140 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano15
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U duboku šerpu stavite luk, karanfilić, pirinač, lovorov list, bujon i šafran. Ostavite da proključa i poklopite. Kuvajte oko 15-20 minuta ii dok pirinač ne bude gotov. Ako je potrebno, sipajte još vode. Rasporedite ga po tavi, da se brže ohladi.

Oljuštite crveni luk i isecite ga na 4 dela, stavite u tiganj sa 50 ml vode, sirćem, vinom i prstohvatom soli. Neka se sve kuva oko 5 minuta, dok stalno mešate, pa dodajte 50 g ulja. Ostavite da se kuva, sve dok s emalo ne zgusne. Sklonite sa vatre.

Očistite dimljenu mocarelu od kore. Iseckajte je na kockice i dodajte pirinču. Dodajte 2 kašike parmezana i posolite.

Od pirinča napravite lopte (da budu manje od pomorandže) i obavijte ih mlevenim mesom.

Stavite u tavu, poprskajte uljem i dodajte biber, pa na kraju ruzmarin.

Pecite 30 minuta na 180 stepeni ili dok meso ne bude gotovo.

Servirajte sa kockicama povrća, koje ste sušili 5 minuta u tiganju sa malo ulja.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar