Bonapeti.rs»Recepti»Grickalice»Krekeri»Slatki krekeri sa suvim grožđem, orasima i cimetom

Slatki krekeri sa suvim grožđem, orasima i cimetom

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Šef kuhinje
5301533k
Slatki krekeri sa suvim grožđem, orasima i cimetom
Fotografije: Sevdalina Irikova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
40
"Ne možete da se ne osmehnete čim čujete da ćemo danas praviti slatke krekere sa suvim grožđem, orasima i cimetom"

Potrebni sastojci

  • brašno - 250 g
  • maslac - 285 g
  • smeđi šećer - 120 g
  • šećer - 100 g, beli
  • jaje - 1 komad, veličina L
  • suvo grožđe - 25 g
  • orasi - 30 g, mleveni
  • ovsene pahuljice - 1 - 2 kašike
  • cimet - 1 kašičica
  • prašak za pecivo - 1/2 kašičice
  • so - prstohvat
  • sok od jabuke - 1 kašika, sveže ceđen
* merne jedinice

Način pripreme

U odgovarajućoj posudi umutimo meki maslac i dve vrste šećera. Nakon što smesa pobeli, dodajemo jaje i sok od jabuke.

U drugoj posudi pomešamo suve sastojke - brašno, prašak za pecivo, prstohvat soli, ovsene pahuljice, cimet, suvo grožđe, mlevene orahe.

Pomešamo i dobro promešamo suve sastojke sa smesom od maslaca. Promešamo dobro dok ne dobijemo meko testo.

Uvijamo ga u svežu foliju i stavljamo u frižider na 25 sata. Na nabrašnjenu površinu stavljamo testo, razvijajući ga u tanak pravougaonik.

Odozgo posipamo sa još malo brašna, da se ne lepi. Oštrim nožem sečemo kvadrate, koje prebacujemo u posudu za pečenje postavljenu papirom za pečenje.

Pečemo 15 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok se ne zarumeni. Ostavljamo da se ohladi potpuno, pre nego što izvadimo iz posude.

Dok su još topli, izuztetno su meki i lomljivi.

Veoma odgovarajući dodatak uz krekere je slatko do dunja.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: