Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Pileća Supa»Čorba sa domaćim piletom

Čorba sa domaćim piletom

Vivta SanVivta San
Početnik
5793
Čorba sa domaćim piletom
Fotografije: Vivta San
1 / 2
25/04/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
8
"I sa piletom iz prodavnice će biti ukusna, ali ništa ne može da se poredi sa čorbom od domaćeg pileta i vi to znate"

Potrebni sastojci

  • pile - 1/2 komada
  • krompir - 10 komada, srednju
  • šargarepa - 1 - 2 komada
  • paprike - 1 - 2 komada
  • paradajz - ili domaća ljutenica
  • luk - 1 - 2 glavice
  • peršun
  • celer
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Stavljamo vodu da provri sa solju. Bolje da ima više soli i ako bude previše slano možete da razredite sa vodom. Ja koristim šerpu od pet litara i ostavljam oko 5 cm odozgo.

Nakon što voda provri, stavljamo piletinu da vri. Domaće pile se kuva teže, tako da treba više vremena, da ne bi ostalo žilavo.

Odvojeno ljuštimo, peremo i sečemo krompir na kocke. Sečemo paprike i luk na sitno. Stavljamo masnoću u tiganj da se zagreje i u njoj zapržimo luk, šargarepe i paprike.

Nakon što je pile dobro skuvano, stavljamo zaprženo povrće u bujon. Ostavljamo da dodatno vri. Na kraju stavljamo još malo soli, biber, celer i peršun.

Ja stavljam 2-3 kašike domaće krupno mlevene ljutenice, umesto samo paradajza, ali je to pitanje ličnog izbora. Serviramo posuto svežim peršunom. Može da se napravi i zaprška.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: