Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Pileća Supa»Pileća čorba sa maslacem i domaćim brusketima

Pileća čorba sa maslacem i domaćim brusketima

Maria BojilovaMaria Bojilova
Šef kuhinje
452902k123
Pileća čorba sa maslacem i domaćim brusketima
Fotografije: Maria Bojilova
1 / 2
03/10/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
120 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
150 min.
Porcije
5
"Nema ničeg lepšeg od aromatične i tople pileće čorbice, servirane sa domaće spremljenim brusketima"

Potrebni sastojci

  • za čorbu
  • pileći bataci - 2 komada
  • luk - 1 glavica
  • razanca
  • so
  • maslac
  • peršun
  • za bruskete
  • baget - 1 komad
  • beli luk - u prahu
  • šarena so
  • maslac
* merne jedinice

Način pripreme

Bataci se skuvaju i pena se otklanja tokom kuvanja.

Odvoje se od kostiju, a koža se odstrani. Meso se seče i vraća se u bujon, u kome su se kuvali bataci.

Seče se jedna glavica luka, sipa se u bujon i soli se po ukusu. Kuva se 15-20 minuta, nakon čega se stavljaju 3-4 loptice rezanaca.

Kuva se 10 minuta, stavlja se na sitno isečen peršun i kocka maslaca, nakon čega se gasi ringla i pileća čorba se ostavlja da se ohladi na ringli.

Za bruskete:

Baget se iseče na debljinu od 2 cm. Poređa se u posudu za pečenje, posipa se belim lukom u prahu, šarenom solju i odozgo se stavlja parčence maslaca.

Peče se u prethodno zagrejanoj rerni na 250 stepeni 10 minuta dok se ne zarumeni.

Pileća čorba sa maslacem i domaćim brusketima je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: