Način pripreme
Pile se stavlja u šerpu da se kuva sa posoljenom vodom. Kad voda provri ostavlja se da vri 30 minuta, nakon čega se sklanja. Meso se izvadi, a bujon se procedi.
Piletina se odvaja od kostiju. Čisto meso se seče na veoma sitno. U čistu šerpu se sipa proceđeni pileći bujon. Dodaje se luk, oljušten, opran i isečen na sitno.
Posipa se kašičicom soli, ubacuje se 30 g maslaca, posuda se poklapa i stavlja se na uključenu ringli. Koreni peršuna se operu i tako se ubacuju u čorbu.
Šargarepa se opere, iseče na tri dela, nakon čega se dodaje u šerpu. Nakon 30 minuta kuvanaj, ringla se isključuje. Uzima se ručni mikser i čorba se pasira. U posudi se muti jaje sa svežim mlekom. Dodaje se brašnp i kašika soka od limuna.
Muti se dok se ne dobije glatka kašica. Od pileće čorne se zagrebe kutlačom i dodaje se u kašu od jaja. Meša se neprestano da se ne preseče jaje.
Dodaje se još jedna kutlača. Meša se smesa za zapršku i vraća se u čorbu. Meša se dobro. U duboki tanjir za čorbu se stavljaju krutoni. Prelivaju se krem čorbom.
Komentari