Način pripreme
Rerna - 200 stepeni.
Maslac se istopi i pomeša se sa fino isečenim kriškama belog luka. Dodaje se maslinovo ulje, biber, majčina dušica i kari. U smesu se potapaju kotleti, promešaju se rukom. Stavljaju se na vruć tiganj sa debelim dnom, da se zapeku sa svih strana - oko 3-4 minuta po strani.
Sole se, izvade se i stavljaju u posudu za pečenje. U isti tiganj se doda još jedna grudva maslaca, da se zgreje i naliva se vino - ostavlja se da provri i nakon toga se prelivaju kotleti. Prekrivaju se alu folijom i stavljaju u rernu na oko 20-30 minuta, ili dok viljuška ne počne lagano da ulazi u meso.
Pre nego što se izvade iz rerne, skloni se folija i zapeče se još 5 do 10 minuta. Gotovi kotleti se izvade i stavljaju u posudu s poklopcem, na primer u vatrostalnu. Preostala masnoća iz posude se vraća u tiganj.
Skrob se razmuti u 50 ml hladne vode i dodaje se u sos uz neprestano mešanje, kuva se dok se ne zgusne. Ako je neophodno dodaje se još malo soli i sveže mlevenog bibera.
Servira se sa[pečurkama sote, glaziranom šargarepom i magičnim krompirima u rerni, za koje sam postavila posebne recepte.