Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Supa od paradajza»Paradajz čorba na indiijski način sa ćufticama na bugarski način

Paradajz čorba na indiijski način sa ćufticama na bugarski način

ažurirano:
Bam BamBam Bam
Početnik
36
Paradajz čorba na indiijski način sa ćufticama na bugarski način2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
6
"Pikantna na indijski način, ali sa bugarskim ćufticama, mi tako podrazumevamo međunarodnu kulinarsku saradnju."

Potrebni sastojci

  • za čorbu
  • paradajz - 1 kg
  • šargarepa - 2 komada
  • luk - 1 komad
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • maslac - 30 g
  • sveže mleko - 250 ml
  • brašno - 1 supena kašika
  • đumbir - 1 kašičica
  • so - 1 kašičica
  • kari - 1 kašičica
  • šećer - 1 kašičica
  • maslinovo ulje
  • za ćufte
  • mlevneno meso - 200 g
  • jaja - 1 komad
  • so - ½ kašičica
  • kumin - ½ kašičica
  • biber - ½ kašičice
  • luk - 1 komad, manji
  • brašno - 2 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

1. U šerpi ili dubokom tiganju sipate maslinovo ulje, u kojem propržite luk sa sitno iseckanim belim lukom i šargarepom. Dodajte đumbir i kari i pormešajte.

2. Dodajte paradajz i so. Ostavite da se skuva, dodajte oko 500 ml vode i ostavite na vatri da se krčka.

3. U posebnoj šerpi rastopite maslac. U njega sipajte 1 supenu kašiku brašna i propržite. Posudu skinite sa vatre i pažljivo dodajte mleko, nakon toga vratite na vateu. Kuvajte dok ne dobijete gustu smesu.

4. Gotov paradajz sos postepeno dodajte u smesu sa mlekom uz neprestano mešanje. Ostavite da se kuva još 10-ak minuta i skinite sa vatre.

5. Oni koji ne mogu bez mesa mogu dodati mini ćuftice u gotovu čorbu. Mleveno meso za ćuftice pomešajte sa sitno iseckanim lukom, solju, kuminom i biberom. Oblikujte male ćufte, uvaljajte u brašno i propržite.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: