Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Francuski baguette»Francuski bageti na bugarski način

Francuski bageti na bugarski način

Radomira MihailovaRadomira Mihailova
Šegrt
3913267
Francuski bageti na bugarski način
Fotografije: Radomira Mihailova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
45 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
4
"Kraj gotovih hlebova iz prodavnice, probajte ove odlične francuske bagete"

Potrebni sastojci

  • kvasac - 1/2 kockice, svež
  • voda - 500 ml
  • brašno - oko 930 g
  • so - 1 supena kašika
  • šećer - 1 prstohvat
  • kukuruzno brašno - 2 supene kaške
* merne jedinice

Način pripreme

U mlakoj vodi se rastvara kvasac sa prstohvatom šećera i delom brašna, treba da se dobije retka kaša, ostavlja se na toplom da nadođe. Za to vreme prosevamo brašno i pomešamo sa solju.

Kad kvasac bude gotov, dodajemo ga u brašno i zamesimo glatko testo. Ostavljamo da nadođe dok se ne udvostruči, ispod tople, vlažne krpme i na toplom mestu.

Kad testo bude gotovo, premesimo ga i podelimo na 4 jednaka dela. Svaki deo obikujemo u debeo fitilj i stavljamo u odgovarajući pleh, obložen papirom za pečenje.

Oštrim nožem se prave prorezi (oko 4-5), malo dijagonalno i na rastojanju od oko 2 cm. Nakon toga se posipa kukuruznim brašnom i ponovo ostavlja da nadođe, kad su skoro pa nadošli, uključujemo rernu na 180 stepeni (ja imam staru rernu, a one su jake, ali kao imate novu na 200 stepeni uključite).

Kad korica porumeni, proverite čačkalicom da li su gotovi i izvadite na rešetku da se ohlade.

Jedan stvarno ukusan hleb.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: