Način pripreme
Pomešamo sastojke za testo i promešamo dobro. Zamesimo testo i ostavljamo da odstoji 15 minuta. Razvučemo na tanku koru. Čašom od kore isečemo krugove prečnika 8 cm.
Skuvamo krompir, ocedimo i viljuškom izgnječimo na pire. Začinimo začinima. U jedan kraj svakog kruga stavljamo mali deo nadeva od krompira. Poklopimo po sredini i pritiskamo ivice.
Dve ivice zalepimo vodom ili umućenim belacem, a gornji deo okrečemo nazad da se oblikuju tortelini.
Ugrevamo vodu sa prstohvatom soli i kockicom maslaca. Kuvamo testeninu dok ne ispliva na površinu (oko 8 minuta).
Posle vadimo rešetkastom kašikom na tanjir.
U tiganju ugrevamo ulje, zapržimo iseckani luk, doda se narendana šargarepa, paradajz, paprika. Treba da se izdinstaju.
Začinimo i ostavljamo na umerenoj vatri dok se sos ne zgusne, ali ne previše. Skidamo i pasiramo u odgovarajućoj posudi.
Prelivamo torteline od krompira sosom i serviramo. Ako želite možete kuvati samo pola, a drugi deo zamrznuti u frižideru, u najlon kesi.
Ako je potrebno izvadite i kuvajte.