Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Tortelini»Tortelini sa nadevom u krompira u sosu

Tortelini sa nadevom u krompira u sosu

Tortelini sa nadevom u krompira u sosu
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
2
"Torteline u ukusnoj vegan varijanti koji svako lako može da pripremi"

Potrebni sastojci

  • za testo
  • jaja - 3 komada
  • brašno - 300 g
  • ulje - 3 supene kašike
  • so - 1 prstohvat
  • dodatno
  • krompir - 2 - 3 komada, sredni
  • origano - 2 prstohvata
  • so - za nadev
  • biber - 1 prstohvat
  • sos od paradajza
  • ulje - 3 supene kašike
  • luk - 1 glavica
  • paradajz - 1 tegla
  • šargarepa - 1 komad
  • paprike - 1 komad, zelena
  • peršun
  • maslac - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešamo sastojke za testo i promešamo dobro. Zamesimo testo i ostavljamo da odstoji 15 minuta. Razvučemo na tanku koru. Čašom od kore isečemo krugove prečnika 8 cm.

Skuvamo krompir, ocedimo i viljuškom izgnječimo na pire. Začinimo začinima. U jedan kraj svakog kruga stavljamo mali deo nadeva od krompira. Poklopimo po sredini i pritiskamo ivice.

Dve ivice zalepimo vodom ili umućenim belacem, a gornji deo okrečemo nazad da se oblikuju tortelini.

Ugrevamo vodu sa prstohvatom soli i kockicom maslaca. Kuvamo testeninu dok ne ispliva na površinu (oko 8 minuta).

Posle vadimo rešetkastom kašikom na tanjir.

U tiganju ugrevamo ulje, zapržimo iseckani luk, doda se narendana šargarepa, paradajz, paprika. Treba da se izdinstaju.

Začinimo i ostavljamo na umerenoj vatri dok se sos ne zgusne, ali ne previše. Skidamo i pasiramo u odgovarajućoj posudi.

Prelivamo torteline od krompira sosom i serviramo. Ako želite možete kuvati samo pola, a drugi deo zamrznuti u frižideru, u najlon kesi.

Ako je potrebno izvadite i kuvajte.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: