Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Dinstano pile»Pileće meso sa pečurkama i pavlakom

Pileće meso sa pečurkama i pavlakom

EfrosiaEfrosia
Džedaj
53417011
Pileće meso sa pečurkama i pavlakom
Fotografije: Diana Kostova
1 / 5sa Videom
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
85 min.
Porcije
4
"Život je previše kratak da bi se brinuli o svakoj kaloriji koju uzimamo"

Potrebni sastojci

  • pileće meso - 4 komada, pileće grudi
  • pečurke - 250 g
  • maslac - 1 - 2 kašike
  • pavlaka - 1 mala čaša kisele i 250 ml tečne
  • so
  • biber
  • belo vino - 50 ml
  • brašno - 1 kašičica
  • masnoća
  • sok od limuna
* merne jedinice

Način pripreme

Blago istucajte pileće grudi, natrljajte ih solju i biberom i prelijte sveže isecđenim sokom od limuna.

Ostavite tako desetak minuta u pokrivenoj posudi, nakon toga zagreje masnoću na teflonskom tiganju i zapržite meso.

Nakon njega u istu masnoću dodajte maslac i stavite pečurke da se dinstaju dok ne omekšaju.

U drugoj posudi se zagreva malo masnoće i zaprži se brašno, doliva se vino, meša se i dodaju se prethodno zajedno umućene pavlake.

Meša se energično i začinjava se začinima. U sos se dodaju dinstane pečurke i pileće grudi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: