Kolenice sa kiselim kupusom i sudžukom u đuvečari

Mariola PantelicMariola PantelicPočetnik
28/04/2019
"Ako kolenice na zaronite u kiseli kupus i pokrijete domaćim sudžukom - pišite propalo "
Priprema20 min.
Kuvanje180 min.
Ukupno200 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano47
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjske kolenice - 3 komada (oko 1, 5 kg)
  • kiseli kupus - 1 glavica (srednja)
  • sudžuk - 1 komad (za sušenje)
  • ulje - 50 ml
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • za mariniranje kolenice
  • maslinovo ulje - 3 - 4 kašike
  • biber - 1/2 kašičice
  • aleva paprika - 1/2 kašičice
  • kari - 1/2 kašičice
  • kumin - 1/2 kašičice
  • so - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešajte sve sastojke za mariniranje kolenice. Promešajte da se dobro pomešaju.

Napravite duboke razreze u mesu i namažite obilno kolenice. Ostavite ih u frižider na nekoliko sati. Može i preko noći.

Isecite kiseli kupus. Pomešajte ga sa uljem i alevom paprikom. Stavite ga na dno glinene posude. Odozgo poređajte marinirane kolenice i sudžuk, isečen na 6 parčića. Sipajte šolju vode.

Stavite da se peče u hladnoj rerni koju uključujete na 250 stepeni jedan sat. Nakon toga smanjite temperaturu na 180 stepeni na još 2 sata.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar