Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Iznutrice»Pileće džigerice sa medom i karamelizovanim lukom

Pileće džigerice sa medom i karamelizovanim lukom

Hrana za DushataHrana za Dushata
Glavni urednik
367512k106
Pileće džigerice sa medom i karamelizovanim lukom
Fotografije: Hrana za Dushata
1 / 4
29/04/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
3
"Jedinstvene aromatične džigerice koje se lako spremaju za manje-više 30 minuta"

Potrebni sastojci

  • pileće džigerice - 400 g
  • crveni luk - 2 glavice
  • beli luk - 2 čena
  • brašno - 50 g
  • dimljena aleva paprika - 2 kašike
  • majčina dušica - 2 - 3 struka
  • med - 2 kašike
  • limun - 1 komad
  • ulje
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite crveni luk na fine polumesece. Zagrejte ulje u tiganju i izdinstajte luk.

Pripremite pileće džigerice tako što ih prvo posolite. Pomešajte brašno sa dimljenom alevom paprikom i dobro uvaljajte džigerice. Zapržite ih u odvojenom tiganju. Dodajte strukove sveže majčine dušice.

Izvadite džigerice i procedite. Odstranite strukove majčine dušice.

Posolite luk. Dodajte med i sok od limuna. Kuvajte još 1-2 minuta i prebacite u masnoću od džigerica. Vratite i njih u posudu i sačekajte da se glaziraju. Servirajte.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: