Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Pohovani kačkavalj»Pohovani kačkavalj sa Barbeque sosom

Pohovani kačkavalj sa Barbeque sosom

Hrana za DushataHrana za Dushata
Glavni urednik
367532k
Pohovani kačkavalj sa Barbeque sosom
Fotografije: Hrana za Dushata
4 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
5
"Perfektno meze ide uz domaće vino"

Potrebni sastojci

  • za kačkavalj
  • kačkavalj - 400 g
  • jaja - 2 komada
  • brašno - 100 g
  • prezle - 150 g
  • parmezan - 70 g
  • dimljena aleva paprika - 1 kašika
  • ulje - 500 ml (za prženje)
  • za sos
  • paradajz pire - 200 ml
  • smeđi šećer - 30 g
  • limun - 1 komad
  • med - 1 kašika
  • sos vorčester - 1 kašičica
  • voda - 150 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Za Barbeque sos stavite u kaserolu paradajz pire, smeđi šećer i med. Iscedite limun direktno u njoj. Posolite, dodajte nekoliko kapi Vorčester sosa i sipajte vodu. Ostavite sos da proključa i da se redukuje, a promešajte s vremena na vreme.

Zagrejte ulje za pohovanje. Narendajte parmezan i pomešajte sa prezlama u dubokoj činiji.

U drugu činiju sipajte brašno za pohovanje, a u treću umutite jaja.

Izvadite kačkavalj iz frižidera pre pohovanja, kako biste sprečili prekomerno topljenje.

Isecite ga na komade. Posipajte ga alevom paprikom. Uvaljajte kačkavalj u brašno, pa u jaja i onda u prezle.

Ponovo stavite u jaja i prezle nakon toga, da ima dupli sloj.

Pržite u zagrejanom ulju, dok ne dobiju zlatnu boju.

Servirajte pohovani kačkavalj sa slatkim Barbeque sosom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: