Velington losos

Tanja RadmanovacTanja RadmanovacНовак56
29/04/2019
"Hrskava korica, a unutra losos i spanać - jelo za posebne prilike "
Priprema20 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno80 min.
Porcije7
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano163
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Isecite filet lososa na jednake komade. Isecite praziluk i dinstajte ga u zagrejanom ulju. Mirođiju i peršun sitno iseckajte, pa ih stavite u posudu.

Dodajte i kocku maslaca, da se smesa zgusne i posolite. Kada praziluk omekša, dodajte pavlaku za kuvanje i ostavite sos da se kuva na tihoj vatri nekoliko minuta.

Blanširajte spanać u posoljenoj vodi 30 sekundi. Spremite činiju sa ledenom vodom, gde ćete staviti spanać. Prbacite blanširani spanać u ledenu vodu na 20-30 sekundi, kako biste zaustavili proces kuvanja i da spanać ostane svež. Iseckajte ga.

Lisnatno testo premažite senfom. Posolite file lososa i pobiberite. Po sredini lisnatog testa rasporedite 1/3 blanširanog spanaća.

Preko stavite jedno parče lososa, premažite preko senf, pokrijte spanaćem i stavite drugi komad lososa. Na kraju stavite preostali spanać.

Krajeve testa spojite preko, tako da dobijete rolat. Pritisnite krajeve, da se dobro zalepi sve. Uklonite suvišno testo i okrenite testo sa spojenim krajevima nadole, kako se rolat ne bi otvorio tokom pečenja.

Nožem napravite tanke proreze, da bi mogla vlaga da izlazi. Premažite umućenim žumancetom. Pecite 30 minuta na 180 stepeni. Servirajte Velington losos sa sosom od pavlake i praziluka.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar