Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Velington losos

Velington losos

Hrana za DushataHrana za Dushata
Glavni urednik
367512k102
Velington losos
Fotografije: Hrana za Dushata
1 / 7
29/04/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
7
"Hrskava korica, a unutra losos i spanać - jelo za posebne prilike"

Potrebni sastojci

  • losos - 700 g, file
  • lisnato testo - 2 pakovanja
  • spanać - 200 g
  • senf - 2 - 3 kašike
  • praziluk - 2 struka
  • jaja - 1 komad
  • mirođija - 1/2 veze
  • peršun - 1/2 veze
  • pavlaka za kuvanje - 100 ml
  • maslac - 50 g
  • biber
  • so
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite filet lososa na jednake komade. Isecite praziluk i dinstajte ga u zagrejanom ulju. Mirođiju i peršun sitno iseckajte, pa ih stavite u posudu.

Dodajte i kocku maslaca, da se smesa zgusne i posolite. Kada praziluk omekša, dodajte pavlaku za kuvanje i ostavite sos da se kuva na tihoj vatri nekoliko minuta.

Blanširajte spanać u posoljenoj vodi 30 sekundi. Spremite činiju sa ledenom vodom, gde ćete staviti spanać. Prbacite blanširani spanać u ledenu vodu na 20-30 sekundi, kako biste zaustavili proces kuvanja i da spanać ostane svež. Iseckajte ga.

Lisnatno testo premažite senfom. Posolite file lososa i pobiberite. Po sredini lisnatog testa rasporedite 1/3 blanširanog spanaća.

Preko stavite jedno parče lososa, premažite preko senf, pokrijte spanaćem i stavite drugi komad lososa. Na kraju stavite preostali spanać.

Krajeve testa spojite preko, tako da dobijete rolat. Pritisnite krajeve, da se dobro zalepi sve. Uklonite suvišno testo i okrenite testo sa spojenim krajevima nadole, kako se rolat ne bi otvorio tokom pečenja.

Nožem napravite tanke proreze, da bi mogla vlaga da izlazi. Premažite umućenim žumancetom. Pecite 30 minuta na 180 stepeni. Servirajte Velington losos sa sosom od pavlake i praziluka.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: