Način pripreme
Isečemo povrće (bez graška) na male/srednje kockice. Pržimo ih 5-8 minuta, nakon toga dodajemo dva prstohvata čubra i malo bibera. Skidamo sa vatre, stavljamo malo soli i promešamo.
Sipamo mleveno meso u posudu i počinjemo da dodajemo malo po malo od povrća, dobro mešamo (ručno ili žicom). U posudi umutimo jaje i polako sipamo pola u mleveno meso.
Dodajemo grašak u začinimo sa još malo začina po ukusu, sve promešamo.
Razvučemo testo na pravougaonik. Sipamo mleveno meso po širini, oblikujemo kao panj. Namažemo ivice testa preostalim jajetom. Testo dobto uvijemo i premestimo u pleh, obložen papirom za pečenje.
Viljuškom pravimo nekoliko rupica na mestima po dužini, da bi izlazila para iznutra, i nižem pravimo šare po testu. Sve namažemo preostalim jajetom i posipamo sa malo soli.
Možemo staviti još krompira pored rolata, lagano ih namažemo i posolimo. Pečemo na 180 stepeni 40 minuta.
Ako ne želite da prepečete koru rolata, možete ga pokriti folijom, čim dobije boju koji vi želite.