Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Teletina»Dinstana teletina»Tradicionalna teletina Velington

Tradicionalna teletina Velington

Tradicionalna teletina Velington
Fotografije: Plamena Ivanova Ekimova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"Obožavam ovu tradicionalnu teletinu Velingtnon - takođe i svi kojima je poslužujem"

Potrebni sastojci

  • teleći bonfile - otprilike 800 g
  • lisnato testo - 1 list
  • guščija pašteta - 150 g
  • kravlji maslac - 125 g
  • pečeni bademi - 100 g
  • pečurke - 6 komada
  • jaja - 1 komad
  • ulje - 3 supene kašike
  • belo vino - 3 supene kašike
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Teleći bonfile se začini solju i crnim biberom.

U velikom tiganju se istopi maslac zajedno sa uljem. Bonfile se zapečati na 15 minuta sa svih strana. Ostavlja se da se ohladi.

U istoj masnoći se dinstaju sitno iseckane pečurke. Zalivaju se belim vinom i ostavljaju se da se redukuje sos.

Lisnato testo se razvija i odozgo se premazuje guščijom paštetom. Nakon toga se posipa prethodno samlevenom bademima i prekriva se gotovim pečurkama.

Stavlja se ohlađeni teleći binfile i uvija se u slani rolat. Njegovi krajevi se pritiskaju i odozgo se premazuje umućenim jajetom.

Stavlja se u nauljenu tepsiju i teletina Velington se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 180-200°С na 40 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
52
40
30
20
10
Oceni: