Način pripreme
Izlomite crnu čokoladu na komade i rastopite u mikrotalasnoj ili u posudi na pari. Odvojite belanca od žumanaca u posebne posude. Dodajte prstohvat soli u belanca i umutite na sneg zajedno sa 2 supene kašike šećera.
U posebnu posudu sipajte slatku pavlaku, dodajte 2 supene kašike šećera i mutite dok ne dobijete mekan krem. Dodajte sveže izrendanu koru od pomornadže i rastopljenu čokoladu i dobro ohladite.
Umutite žumanca sa kakaom u prahu. Dodajte čokoladu i ponovo promešajte smesu.
Sjedinite sa umućenom pavlakom, a nakon toga pažljivo dodajte i belanca. Mešajte pažljivo spatulom dok ne dobijete homogenu smesu. Ostavite mus da se ohladi malo.
Sipajte braon šećer u suv tiganj i ostavite da se karamelizuje, nemojte mešati. Isecite pomorandžu na kriške, a nakon toga na četvrtine. Karamelizujte komade voća sa obe strane.
Servirajte čokoladni mus u desertne čaše i ukrasite karamelizovene pomorandže.
Za kraj čokoladni mus pospite pistaćima.