Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Mus»Čokoladni mus sa karamelizovanom pomorandžom i pistaćima

Čokoladni mus sa karamelizovanom pomorandžom i pistaćima

Hrana za DushataHrana za Dushata
Glavni urednik
367532k
Čokoladni mus sa karamelizovanom pomorandžom i pistaćima
Fotografije: Hrana za Dushata
1 / 10
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
3
"Najjednostavniji način da odoliš izazovu je da do kraja pojedeš poslednju kašiku ovog jedinstvenog čokoladnog musa sa karamelizovanom pomorandžom"

Potrebni sastojci

  • za čokoladni mus
  • jaja - 2 komada
  • crna čokolada - 200 g
  • šećer - 100 g
  • kakao - 1 supena kašika
  • slatka pavlaka - 200 ml
  • so
  • za karamelizovane pomorandže
  • pomorandže - 1 komad
  • smeđi šećer - 100 g
  • pistaći - 50 g
* merne jedinice

Način pripreme

Izlomite crnu čokoladu na komade i rastopite u mikrotalasnoj ili u posudi na pari. Odvojite belanca od žumanaca u posebne posude. Dodajte prstohvat soli u belanca i umutite na sneg zajedno sa 2 supene kašike šećera.

U posebnu posudu sipajte slatku pavlaku, dodajte 2 supene kašike šećera i mutite dok ne dobijete mekan krem. Dodajte sveže izrendanu koru od pomornadže i rastopljenu čokoladu i dobro ohladite.

Umutite žumanca sa kakaom u prahu. Dodajte čokoladu i ponovo promešajte smesu.

Sjedinite sa umućenom pavlakom, a nakon toga pažljivo dodajte i belanca. Mešajte pažljivo spatulom dok ne dobijete homogenu smesu. Ostavite mus da se ohladi malo.

Sipajte braon šećer u suv tiganj i ostavite da se karamelizuje, nemojte mešati. Isecite pomorandžu na kriške, a nakon toga na četvrtine. Karamelizujte komade voća sa obe strane.

Servirajte čokoladni mus u desertne čaše i ukrasite karamelizovene pomorandže.

Za kraj čokoladni mus pospite pistaćima.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: