Način pripreme
1. Zamesite mleveno meso sa jajetom, alkoholom, svim začinima, solju i lukom iseckanim na veoma sitno.
Ostavite da odstoji nekoliko sati u frižideru i nakon toga od njega oblikujte ćuftice malo veće od oraha.
2. Poređajte ćuftice u namazanu ili papirom prekrivenu posudu za pečenje i stavite u rernu zagrejanu na 200 stepeni na 15-20 minuta ili dok ne dobiju prijatnu preplanulost.
3. Dok se peku iseckajte luk i zapržite ga dok ne omekša u zagrejanom maslacu i maslinovom ulju. Dodajte šećer i prstohvat soli i mešajte još minut dva.
4. U 200 ml vode rastvorite skrob i kocku bujona. Sipajte u luk, promešajte na kratko i sipajte i pavlaku.
5. Dodajte biber i kuvajte sos 10 minuta na umernoj vatri da ne pokipi pavlaka. Možete da kuvate i malo više do vaše željene gustine.
6. Nakon što su ćuftice gotove, stavite ih u kipući sos na oko 4-5 minuta.
7. Servirajte jelo posuto sveže iseckanim peršunom.
Prijatno!