Način pripreme
Operite i osušite šnicle dobro, izlupajte ih tanko.
Pomešajte sve začine, rasporedite i namažite foliju medom, pospite miksom začina ravnomerno preko nje.
Poređajte šnicle jednu do druge preko začina, malo ih prekolopite.
Isecite krastavčiće, krem sir i pečurke na ivice, poređajte ih u jednoj liniji 3 cm spolja od poretka poređanih šnicli.
Uvijte u rolat i uvijte folijom, stavite rolat u mali pleh i pecite 50 minuta na 200 stepeni. Kad se rolat ohladi, isecite ga na 4 manja rolata i stavite u pleh.
Za sos, u malo ulja propržite sitno iseckan luk, beli luk i pečurke, kad povrće omekša sipajte vino i ostavite da provri, Posolite i pospite biberom po ukusu i dodajte kiselu pavlaku, mešajte dok ne dobijete homogenu smesu.
Prelijte šnicle sosom i pospite rendanim kačkavaljem, stavite pleh u ugrejanu rernu da se zapeče dok kačkavalj ne dobije zlatnu boju.